Saturday 26 September 2015

firme amenajari interioare iasi

Ce trebuie să urmăriți într-un contract de amenajări interioare? 
În primul rnd, costurile totale. De cele mai multe ori, se specifică în contract că bugetul poate fi depășit, cu anumite condiții. O dată ce l-ați semnat, veți avea siguranța că veți fi consultat ori de cte ori intervine o schimbare. „Orict de bun meseriaș ai fi, nu poți estima 100% costurile totale. Intervin în discuție, de fiecare dată, pereții, care nu sunt drepți, de cele mai multe ori, plus alte lucruri. Oricum, costurile estimate inițial sunt depășite, în general, cu maxim 20-30%, să zicem, cel puțin în cazul unei firme serioase", explică reprezentantul unei firme de amenajări interioare din Iași.

Devizul, piesa esențială din puzzle

Premergător contractului, devizul este piatra de temelie pe care va fi așezată întreaga înțelegere. Dacă îl ignorați sau îl citiți superficial, s-ar putea să aveți mai trziu surprize. Deloc plăcute, chiar. În deviz vor fi specificate, detaliat, costurile lucrării de renovare. „O firmă serioasă va specifica termenul de execuție, în contract, iar în deviz vor fi trecute materialele care vor fi folosite. Din cte am observat, există mai mult categorii de clienți: unii, care nici nu se uită pe deviz, bazndu-se pe ceea ce s-a discutat anterior și unii care nici nu știu să-l citească. Eu, personal, îi las timp omului să se uite pe deviz și să-l înțeleagă. Iar dacă nu-l înțelege, poate cere mai multe informații de la mine sau de la altcineva, cunoscut, care se pricepe", cred managerii firmelor de amenajări interioare din Iași.

Nu alegeți oferta cea mai ieftină! Vă va costa prea scump!

Pentru că banii nu ne prisosesc majorității dintre noi, alegem cu grijă oferta cea mai avantajoasă. Dar, cnd avantajos înseamnă mult mai ieftin dect media de pe piață, e posibil să „vă ardeți". Firmele serioase nu „vă iau ochii" cu un tarif mic, dar nerealist. Cel puțin, așa susțin specialiștii din domeniul amenajărilor interioare. "Majoritatea clienților caută ce e mai ieftin pe piață. Din cauza asta tot ei pierd, pentru că muncitorii respectivei firme sunt necalificați, sau firma nu e serioasă. Pentru că oferta firmelor de amenajări interioare din Iași este mare, eu, personal, aș fi atent la vechimea firmei. Mai mult, aș vedea o lucrare finalizată deja și aș sta de vorbă cu unul-doi clienți", îi sfătuiește pe necunoscători patronul unei mici firme de amenajări interioare din Iași.


Vreți renovare la negru? Fiți foarte atenți!
Majoritatea persoanelor preferă să bată palma, chiar și cu o firmă mică, la negru. În acest caz, fiți atenți la cine apelați. "Fapte, nu vorbe!", trebuie să fie principiul după care să vă ghidați. Portofoliul societăților comerciale de profil vorbește de la sine.
Surprizele apar, însă, și în tabăra cealaltă. După cum spun cei care lucrează în domeniul amenajărilor interioare din Iași, majoritatea clienților nu vor contract. Iar printre aceștia sunt și unii cu intenții nu tocmai cinstite. „Am avut cteva situații în care am fost plătit, dar numai parțial. Și a fost vorba de agenți imobiliari, în general. De atunci, fac o situație a lucrărilor după fiecare etapă parcursă și solicit plata pentru etapa respectivă", povestește reprezentantul unei firme de amenajări interioare din Iași.

For More Information Kindly Visit tigla metalica iasi

No comments:

Post a Comment